www strani > html stran 0

Osjeti najuzbudljivi jednodnevni odmor u životu, osjeti avanturu, osjeti zov prirode , osjeti jedini preostali kutak netaknute prirode u europi, Badžo raft vas poziva da koristite nase višednevne programe:
New Image-191. Odmor i kampovanje na Boračkom jezeru biseru i gorskom oku planine Prenj
2. Obilazak olimpijskih planina izmedju Sarajeva i Konjica (lokaliteti Igmana i Bjelašnice)
3. Rafting kanjonom NERETVE
4. Kursevi ronjenja u saradnji sa ronilačkim klubom SCUBA-Sarajevo na Jablaničkom jezeru,Neretvi i Jadranskom moru(poluotok Pelješac) nakon čega dobivate medžunarodno priznate diplome sa mogučnošču kasnijeg samostalnog ronjenja u bilo kojem dijelu svijeta.

Za sve navedene destinacije obezbjeđeni su prevozi i polupansioni kao i cjelovečernja druzenja

DSC00286
Za sve one koji vole da uzivaju u prirodi ovom prilikom izdvojili bi ponudu raftinga kanjonom rijeke NERETVE koji predstavlja jedinstven i ničim uporediv dragulj prirode.

Raskosni kolorit flore i faune, zapjenusani slapovi i bukovi,pecinski ukrasi pretaču covjekov doživljaj od idiličnog mira do vrhunskog uzbuđenja.

PROGRAM:
Jednodnevno spuštanje kanjonom neretve sa mogučnošču prenočišta u pansionu Župski biser , Pansion Ada ili Boračkom jezeru.
Polazna destinacija je udaljena od Konjica 35 km . Za korisnike raftinga obezbeđen je prevoz.

DSC01540DSC03178DSC02495

Koga interesuje, može da si ogleda kratak film, koji je snimljen ovdje.

VAŽNA NAPOMENA:
DSC03243Za sve navedene programe posjedujemo kompletnu rafting i kamp opremu ,uz bosanske specijalitete sa roštilja i potpuno odsustvo civilizacije, vrijeme provedeno sa Badžo-raft agencijom čini povratak prirodi stvarnim.

Ekološki principi rada i života sa Badžo-raft agencijom su prioritet tako da se ovaj aranzman moze shvatiti i kao svojevrsna ekološka edukacija očuvanja i njegovanja prirode.

Badžo-raft agencija je naročito pogodna za ekološka udruženja u smislu praktične edukacije mladih ekologa jer imamo mogučnost angazovanja vrhunskih strucnjaka iz ove oblasti za teoretsko i praktično predavanje o Ekologiji uopšte.
New Image-67Najbolji i najiskusniji skiperi sa višegodisnjim iskustvom u raftingu če se pobrinuti za vašu sigurnost i da vam lijepa uspomena na rafting ostane u trajnom sjecanju

Pođite sa Badžo-raft agencijom kroz duboke kanjone NERETVE i sa najboljim i najiskusnijim skiperima na NERETVI sigurno i bezbjedno krenite niz zelenu ljepoticu.

Vožnja čamcem traje oko 6 sati od polazne destinacije Glavatičevo do dolazne destinacije Džajiči.

Ukratko o raftingu:
HPIM0914Nakon dolaska u Džajiče gdje ostavljate svoja vozila(Autobus) i ostale lične stvari obezbjeđen je prevoz do Glavatičeva, odakle nakon kračeg odmora u restoranu Župski biser i toplog napitka avantura počinje.

Nakon završetka prve etape raftinga po izkasku iz Malog kanjona slijedi krači odmor i ručak sa roštiljskim specijalitetima na prelijepim plažama do kojih je moguče doči samo gumenim čamcem. Nakon ručka, odmora i kupanja sljedi druga etapa raftinga kroz Veliki kanjon i nezaboravne bukove i slapove zelene ljepotice NERETVE koja se završava dolaskom u Džajiče na mjesto gdje ste parkirali vasa vozila.Vrijeme provedeno sa Badžo-raftom iznosi oko 6 sati a dužina predjenog puta je oko 25 km.


VAŠE JE SAMO DA DOĐETE A SVE OSTALO PREPUSTITE NAMA!

DSC02717New Image-19New Image-20

CIJENA RAFTINGA (PO OSOBI) IZNOSI 50EUR (100KM).

Stotine dosadasnjih zadovoljnih i oduševljenih korisnika Badžo-raft usluga su najbolja reklama i dokaz uspješnosti rada naše agencije.

Neretva

Rijeka Neretva izvire na planini Lebršnik i nakon 230 km toka ulijeva se u Jadransko more. Zbog svoje dužine i veličine protoka predstavlja najveću rijeku Jadranskog sliva na Balkanu.U svom gornjem toku, od izvora do Konjica ,Neretva je puna brzaka ,slapova i dubokih virova, P8101014dok njen tok usmjeravaju masivi centralnih dinarskih planina Prenja ,Crvnja ,Bjelašnice i Visočice .Iz toga razloga Neretva je jedina bosanskohercegovačka rijeka koja ne nastavlja tok do svog ušća prema sjeveru već zaobilazeći Prenj kroz duboke kanjone zaokreće prema jugu . Pored jedinstvene smaragdno zelene boje , rijeka Neretva plijeni pažnju i svojom čistoćom . Cijelim gornjim tokom u dužini od 80 km rijeka je pitka i većim dijelom godine izuzetno bistra . Ovaj dio rijeke naseljavaju i brojne riblje vrste od kojih su glavatica i mekousna pastrmka endemne.

Gornji tok Neretve obogačuju pritoke :Rakitnica ,Ljuta ,Krupac , Lađanica , Bukovica , Bijela i drugi manji vodotoci .Zbog kraškog područja na desetine izdašnih izvora izbijaju na površinu odmah uz korito Neretve.Sve pritoke se ističu prirodnim okruženjem i čistom vodom , a posebno je zanimljiva rijeka Rakitnica . Zbog svog velikog prirodnog pada ,nevjerovatnog kanjona koji se proteže gotovo cijelim tokom u dužini od 30 km ,a čije ivice dosežu i do 1000 metara ,zbog geomorfoloških karakteristika ,neprekidne smjene vodopada ,slapova , virova i nadasve osebujne ljepote ,Rakitnica predstavlja pravi biser prirode i jedina je takva rijeka u regionu .Iz tog razloga njen kanjon je zaštičen kao prirodni rezervat još od 1956 godine .

Takođe ,kanjon Neretve od Glavatičeva do Konjica nalazi se u zoni budućeg Nacionalnog Parka Prenj , Čvrsnica , Čabulja .
Statistika
Posetioc broj: 2534449
Vaš IP: 100.28.132.102
Danas smo: 25.6.2024
Design&hosting:
www.slohost.net.


©2006 www.badzoraft.com
 
 
Del galerije
rafting-neretva-P6262381
Rafting DSC00998
Rafting po rijeci Neretva rafting camac DSC02792